Obiady w szkole

      • Alergeny

      • WYKAZ  WSZYSTKICH  ALERGENÓW WYSTĘPUJĄCYCH W POSIŁKACH

        Zboża zawierające GLUTEN: pszenica, owies, jęczmień, żyto A1
        SKORUPIAKI I PRODUKTY PRZYGOTOWYWANE NA ICH BAZIE A2
        JAJA i produkty pochodne A3
        RYBY i produkty pochodne A4
        ORZESZKI ZIEMNE (arachidowe i produkty przygotowywane na ich bazie) A5
         SOJA i produkty pochodne A6
        MLEKO i produkty pochodne A7
        ORZECHY : migdał, laskowy, makadamia, nerkowca, pistacjowy,

         

        Pekan i produkty przygotowywane na ich bazie

        A8
        SELER i produkty pochodne A9
        GORCZYCA i produkty pochodne A10
        NASIONA SEZAMU i produkty pochodne A11
        DWUTLENEK SIARKI ( używany jako substancja antyutleniająca i utrwalająca obecna np. w owocach suszonych, przetworzonych ziemniakach) E220 A12
        ŁUBIN A13
        MIĘCZAKI A14