Obiady w szkole
Alergeny
WYKAZ WSZYSTKICH ALERGENÓW WYSTĘPUJĄCYCH W POSIŁKACH
Zboża zawierające GLUTEN: pszenica, owies, jęczmień, żyto A1 SKORUPIAKI I PRODUKTY PRZYGOTOWYWANE NA ICH BAZIE A2 JAJA i produkty pochodne A3 RYBY i produkty pochodne A4 ORZESZKI ZIEMNE (arachidowe i produkty przygotowywane na ich bazie) A5 SOJA i produkty pochodne A6 MLEKO i produkty pochodne A7 ORZECHY : migdał, laskowy, makadamia, nerkowca, pistacjowy, Pekan i produkty przygotowywane na ich bazie
A8 SELER i produkty pochodne A9 GORCZYCA i produkty pochodne A10 NASIONA SEZAMU i produkty pochodne A11 DWUTLENEK SIARKI ( używany jako substancja antyutleniająca i utrwalająca obecna np. w owocach suszonych, przetworzonych ziemniakach) E220 A12 ŁUBIN A13 MIĘCZAKI A14